studijni@vsaps.cz
727 863 424

Fifth cooperation agreement

Pátá mezinárodní smlouva

V polovině března 2023 uzavřela VŠAPs v Terezíně bilaterální smlouvu se Západoukrajinskou národní univerzitou v Ternopile (West Ukrainian National University). Smlouva byla podepsána na základě předešlé spolupráce čtyř pedagogů VŠAPs, kteří se ve dnech 4. – 5. listopadu 2022 účastnili online mezinárodní vědecko-profesní konference pořádané Západoukrajinskou univerzitou.

Z dalších, již probíhajících aktivit mezi oběma vysokoškolskými institucemi, je členství zástupce Západoukrajinské univerzity, prof. Iuriiho Shcherbiaka, v Akademické radě VŠAPs a na druhé straně členství doc. Patrika Maturkaniče z VŠAPs v Redakční radě ukrajinského vědeckého časopisu Humanistyczne studia.

Věříme, že tato nově uzavřená bilaterální smlouva rozšíří další možnosti zahraniční spolupráce, včetně výměnných pobytů pedagogů a studentů obou přátelených stran.

Našemu ukrajinskému partnerovi na tomto místě upřímně přejeme, aby v jejich zemi byl co nejdříve nastolen trvalý mír, který umožní jeho obyvatelům žít v prostředí pokojného a šťastného soužití.

Bilaterální smlouva s West Ukrainian National University:  Bilateralní smlouva s ukrajinskou univerzitou (4.25 MB)

The ability to understand yourself and others enriches you!